Lån med fast vs. variabel rente

Fast vs. variabel rente

Se på, hvordan en rente fastsættes. Nogle renteprocenter kan ændres fra kalenderdag til kalenderdag. Andre rentesatser forbliver de samme fra måned til måned eller år til år. Det betyder, at du kan indstille lånet til at have en fast rente, der gælder i en bestemt periode. Andre långivere tilbyder variabel rente lån, så din månedlige betaling kan ændre sig over tid. Med en fast rente ændres din månedlige betaling ikke fra dag til dag.

Hvorfor se på længden af lånet

Med en fast rente ved du, hvor længe du skal betale det samme beløb hver måned. Dette kunne være gavnligt, men nogle låntagere foretrækker fleksibilitet. Besparelser med variabel rente lån kan være midlertidig eller endda grunden til at refinansiere i slutningen af en variabel rente. Et godt lån arrangerswill sørge for længden af lånet er fleksibel, og at du kan spare penge, når satserne begynder at falde.

Med en variabel rente ændres dine månedlige betalinger, når introduktionsperioderne slutter. Det beløb, du betaler i en måned kan vise sig dyrt, hvis satserne begynder at gå skyhøjt. Selv hvis du har god kredit, kan lånemæglere tøve med at tilbyde dig en rente til den bedste pris, da de er forsigtige med at have låntagere tegne for mange penge ved første tegn på problemer.

Udarbejde de nødvendige betalinger

Før du ansøger om et lån, skal du sørge for at vide præcis, hvor meget du forventes at betale i månedlige betalinger, og hvornår. På denne måde er det mest du bliver nødt til at betale mod renter er det beløb, du vil betale på forhånd i gebyrer, men du kan stadig få lånet. Adgang til alle tallene vil hjælpe dig med at holde dig orienteret om, hvor meget det rent faktisk vil koste dig at få et lån.

Forstå, hvad du har råd til

I mange tilfælde bliver du nødt til at efterlade nogle penge på din bankkonto for at betale for lånet hver måned. Det er ikke svært at blive fristet til at tage en del af pengene i din opsparing, men husk, at hvis du undlader at betale lånet tilbage til tiden, er du gambling med dine penge. Hvis du havde råd til at betale de månedlige betalinger, ville du ikke brug for lånet i første omgang. Brug lånet til at betale din gæld og derefter få pengene gemt til andre ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *